Giżycko: 20 – latkowie zatrzymani za pobicie obywateli USA

Giżycko: 20 – latkowie zatrzymani za pobicie obywateli USA

Dwaj 20-latkowie, którzy według śledczych odpowiadają za napaść na amerykańskiego żołnierza i na pracownika cywilnego armii USA, spędzą najbliższe trzy miesiące w aresztach. Jeden z nich przyznał się do zarzucanych mu czynów.
Do ataku doszło w nocy z soboty na niedzielę w samym centrum Giżycka. Oprawcy najpierw zaczęli bić pracownika cywilnego. Chwilę później kopany i okładany pięściami był także amerykański żołnierz, który doznał bardzo poważnych obrażeń twarzy. Bandyci zabrali mu komórkę, pieniądze i dokumenty.
Policja zatrzymała do tej sprawy Huberta Ch. i Bartłomieja K. Pierwszy przyznał się do pobicia i zniszczenia dokumentów. Drugi twierdzi, że jest niewinny. Mundurowi podejrzewają ich o jeszcze jedną napaść, do której doszło w Giżycku 9 września. Wtedy ich ofiarami mieli być dwaj Polacy.
Dziś giżycki sąd rejonowy zdecydował, że obaj młodzi mężczyźni muszą najbliższe miesiące spędzić w areszcie.

https://olsztyn.onet.pl/areszt-dla-podejrzanych-o-pobicie-amerykanskich-wojskowych/1q4ypws

Previous W Giżycku pobito amerykańskiego żołnierza i pracownika cywilnego armii USA
Next 41 - latek zatrzymany za posiadanie narkotyków i broni palnej

You might also like

Wiadomości Region

Znamy datę tegorocznej inscenizacji Bitwy pod Grunwaldem

Tegoroczna inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem odbędzie się w sobotę 16 lipca.Imprezy towarzyszące wydarzeniu, m.in. turnieje rycerskie, będą się odbywać już od środy. Muzeum Bitwy pod Grunwaldem opublikowało ramowy program tegorocznych

Wiadomości Region

Ostróda: Pijany dziadek pobił 5 – letniego chłopca

58-letni Mieczysław Cz. z Ostródy zaatakował 5-letniego wnuczka, uderzając nim o podłogę i zadając mu ciosy pięścią w głowę. Mężczyzna został zatrzymany. Miał ponad 2,6 promila alkoholu w organizmie. Dziecko

Wiadomości Region

Restaurant Week zawita na Warmię i Mazury

W dniach 20–31 października odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu Restaurant Week. Hasło tej edycji Festiwalu to „Okazja do świętowania”. Szefowie kuchni ponad 400 najlepszych Restauracji w kraju zaproszą do